مقاله روشهای یاددهی و یادگیری و نظریه های آن

مقاله روشهای یاددهی و یادگیری و نظریه های آن مقاله روشهای یاددهی و یادگیری و نظریه های آن

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 25

بازدیدها : 290

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

مقاله روشهای یاددهی و یادگیری و نظریه های آن

مقدمه:

روش های یاددهی و یادگیری

كار و بحث گروهی

روش بارش مغزی

پرسش و پاسخ

یادگیری فعال - یادگیری  انفعالی 

نمونه هایی از نظریه های یادگیری مؤثر در تعلیم و تربیت 

یادگیری از طریق الگوسازی 

عوامل موثر در الگوسازی

منابع و مآخذ :

====================

مقدمه:

علم داشتن،به عبارتی به معنای داشتن اطلاعات است . یعنی كسی را كه اطلاعات زیادی را درمغزخود جا داده است ، عالم می شماریم . اما اگر دقیق ترشویم و بخواهیم بدانیم كه آن دانستنی ها چگونه حاصل آمده اند، ناچاریم به روش علم هم توجه كنیم . محصول علم چیزی است كه دانشمندان درپی آن هستند واین محصول را باید نتیجه ی تلاش ایشان درراه رسیدن به آنها محسوب داشت . واقعیت های علمی تغییر پذیرند ، پس دانشی كه ما امروز به
دانش آموزان خود می دهیم  ، شاید در آینده به كارشان نیاید و بهتر است به جای ارائه ی اطلاعات علمی به صورت خام به دانش آموزان ، به آنها راه رسیدن به این علم را آموزش دهیم.

هرفرد ، درراه رسیدن به اطلاعات جدید به یك سلسله از مهارت ها نیاز دارد تا با اتكا به این مهارت ها خود به كشف علم بپردازد. ایجاد و تقویت این مهارت ها در دانش آموزان با توانایی آنها تلفیق می شود و همین امر باعث عمیق تر شدن  یادگیری آنها خواهد شد .

روش های یاددهی و یادگیری

كار و بحث گروهی

 امروزه در دنیا، هیچ كاری در زمینه های علم ، فناوری ، اقتصاد و حتی فكرواندیشه ، به صورت فردی انجام نمی شود. كارگروهی یكی از روش های اصلی تدریس در كلاس علوم است وضرورت دارد كه  دانش آموزان را به كارگروهی واداریم .

كاروبحث گروهی ، در عین اینكه یك روش آموزشی است ، برای ما هدف نگرشی بسیارمهمی تلقی می شود كارگروهی فرصت ایجاد نگرش های مثبت نسبت به مدرسه و علم را در اذهان دانش آموزان به وجود می آورد و تعامل عاطفی را بین آنها تقویت می كند . ...

...

نمونه هایی از نظریه های یادگیری مؤثر در تعلیم و تربیت

1. تقویت رفتارهای مرتبط با تكلیف :

موضوع تقویت رفتارهای مطالعه ، مثالی از قضیه ی فراگیرترشكل دهی رفتارهای مرتبط با تعلیم و تربیت است كه به منظورتعلیم دانش آموزان برای ایجاد عادت های مطالعه ی شخصی و همچنیبن ایجاد رفتار شایسته دركلاس به كارمی رود . دركلاس های ابتدایی ، ایجاد رفتاربیشتربه معنای آنست كه دانش آموزباید سروقت به كلاس آمده ، آرام سرجای خود بنشیند ، به معلم توجه كند و موضوع درسی را هرچه باشد تعقیب نماید . این رفتارهای مقدماتی برای ایجاد محیطی به دورازآشفتگی و آشوب لازم بوده و چنین محیطی برای تعلیم دادن و یادگیری ضروری است .

روان شناسان ، طریقه ی برخورد با مشكلات تحصیلی همچون كم توجهی ، ضعف درتمركز وعادت كم به مطالعه را می دانند. چنانچه دانش آموزی قادر به تمركزبرمتنی كه می خواند نباشد ، باید محیطی فراهم آوریم كه بتواند حواس خود را جمع تركند ، همچنین می توان مطلب های متن را به صورتی تغییر داد كه باعث تمركز بیشتر شود . یكی از پیشنهاد های مطرح شده در این زمینه را گاتری داده است ، وی معتقد است باید شرایطی فراهم كرد كه دانش آموزدرمحیطی آرام مطالعه كند و به محض اینكه احساس كرد حواس او برفعالیت مورد نظر متمركز نیست ، از سر میز بلند شود .در این صورت میز و كتاب هم كاملاً در خدمت و در راستای مطالعه كردن قرار می گیرد و نه محلی برای افكار پریشان و اوهام . روش موثر تر دیگر اینست كه پس از هریك یا دو جمله ای كه از درس داده می شود ، سوالی از دانش آموزپرسیده شود و پاسخ صحیح وی را فوراً به شكلی مناسب پاداش داد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید