مقاله جامعه شناسی تاریخی خانواده

مقاله جامعه شناسی تاریخی خانواده مقاله جامعه شناسی تاریخی خانواده

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 48 KB

تعداد صفحات : 47

بازدیدها : 310

برچسبها : جامعه شناسی خانواده

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی جامعه شناسی تاریخی خانواده

جامعه شناسی تاریخی خانواده

بخشهایی از متن مقاله

مطالعه جامعه شناسی خانواده

طر ح مسئله: خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، حیاتی و تاریخی نقشی بسیار مهم در روند سعادت و شقاوت کلیت حیات انسانی بازی می کند، بررسی آثار بسیار در این زمینه و مطالعات و پژوهشی های داخلی و خارجی گواهی صادق و راستین بر اهمیت این قضیه می باشد. اما به دنبال تحولات و تغییرات رو به رشدی که در جوامع بشری به وجود آید، نهاد خانواده هم از این تحولات بی نصیب نماند و بعضا در بسیاری از موارد تغییرات شگرفی را در ساختار خود پذیرفت و در حقیقت پدیده صنعتی شدن و مدرنیته شدن جوامع بشری نهاد خانواده را در بسیاری از موارد بهره مند ساخت حال بر اساس مطالعات گرفته در بسیاری از موارد این تغییرات منفی و در بسیاری از موارد هم مثبت ارزیابی شده است.

در حقیقت باید گفت این تحول و دگرگونی اجتماعی می تواند پیشرو و یا واپس گرا، خود به خودی یا دستوری باشد، در جهات یا جهانی نایکسان صورت گیرد؛ بالاخره موقت یا دائمی، مثبت یا منفی باشد.

حتی بدون در نظر گرفتن تأثیر رشد صنعت، عواملی چون وسعت بازارهای جهانی، رسانه های گروهی، خدمات شهری، مراقبت های بهداشتی، تحصیلات، حمل و نقل و ... بعضا باعث تشکیل خانواده های در ساختاری مدرن شده اند که کارکرد این نوع خانواده ها از جامعه ای دیگر و از فرهنگی به فرهنگ دیگر تغییر بوده است. بی تردید تشکیل این نوع خانواده ها تبعات مثبت و منفی را در برداشته است که در اینجا به دلیل اهمیت موضوع به تبعات منفی آن که در به وجود آمدن آسیب های اجتماعی در دل این نهاد تأثیرگذار بوده است می پردازیم و در حقیقت این مشکلات و آسیب ها باعث انگیزه به وجود آمدن کار در این زمینه گردید. بنا به نظر برخی از جامعه شناسان تشکیل خانواده ها در اثر صنعتی شدن و پدید آمدن ظواهر جامعه مدرن در این گونه خانواده ها، تبعاتی را به دنبال داشته است. ...

خانواده و بزهکاری

عوامل خانوادگی که به جامعه پذیری و روابط عاطفی اعضای خانواده، کنترل خانوادگی، همانندسازی فرزندان با والدین و گسیختگی خانواده و سایر ویژگی های خانواده ارجاع داده می شود نقش مؤثری در ایجاد رفتار بزهکارانه میان جوانان دارد. تحقیقات درباره خانواده به عنوان یکی از کارگزاران جامعه پذیری برای رفتار جوانان سابقه تاریخی نسبتا طولانی دارد. نَی (1958) در پژوهش هایش به این نتیجه رسید که متغیرهای خانوادگی نظیر روابط فرزند-والدین، تقلیدهای خانوادگی، انضباط و سرپرستی و پایگاه اقتصادی-اجتماعی خانواده با بزهکاری جوانان ارتباط معناداری دارد. هیرشی در آزمون نظریه کنترل اجتماعی دریافت که افزایش تقید جوانان به والدین و گذران بیشتر اوقات فراغت فرزندان با خانواده، گرایش جوانان به بزهکاری را کاهش می دهد. مطالعات دیگری که به موضوع خانواده، گرایش جوانان به بزهکاری پرداخته اند تضادهای زناشویی، گسیختگی و سرپرست های ضعیف والدین بر فرزندان را بر بزهکاری جوانان مؤثر دانسته اند. سادرلند (1942) بزهکاری را در اثر خطای خانواده ها دانسته است که قادر به یاد دادن ارزش ها و هنجارها نبوده اند. به نظر سادرلند نگرانی ها و نیازهای ارضا نشده در افراد عادی و بزهکار شبیه به هم است و تنها روش های یاد گرفته شده واکنش به این نگرانی ها و محرک ها در آنان متفاوت است و خانواده به عنوان محیط یادگیری اولیه جوانان بر بزهکاری مؤثر است.

گسیختگی خانوادگی یکی از عوامل مهم در تولید رفتار بزهکارانه است، زیرا هنگامی که فرزندان والدین خود را در اثر طلاق از دست می دهند، همچنین مراقبت، سرپرستی و کنترل و راهنمایی های آنان را نیز از دست خواهند داد. گسیختگی خانوادگی فرایند جامعه پذیری فرزندان را با مشکل مواجه خواهد ساخت . ...

فهرست مطالب مقاله

طرح مسئله

مقدمه

نوجوان فراری و بزهکار

خانواده و بزهکاری

مفهوم سرمایه اجتماعی

سرمایه اجتماعی در خانواده از دیدگاه جیمز کلمن

سرمایه اجتماعی خارج از خانواده

نظریه آنجلز کروزو

نظریه پترسون

جمع بندی

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید