دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1245 KB
تعداد صفحات : 158
بازدیدها : 496
برچسبها : هوش بازاریابی هوش هیجانی توفیق بازاریابی بنگاه های اقتصادی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه مقایسه ی تأثیر هوش هیجانی و هوش بازاریابی بر توفیق بنگاه های اقتصادی در بازاریابی مطالعه موردی شهرک صنعتی بوعلی همدان
چکیده
این پایان نامه با عنوان مقایسه ی تأثیر هوش هیجانی و هوش بازاریابی بر توفیق بنگاه های اقتصادی در بازاریابی با این هدف کلی و 5هدف فرعی در سال 1391 در شهرک صنعتی بوعلی شهر همدان انجام شده است. این پژوهش یک مطالعه توصیفی-تحلیلی با روش پیمایشی از نوع علّی- مقایسه ای است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران و مسئولان امر بازاریابی در کارخانجات تولیدی و خدماتی در شهرک صنعتی بوعلی می باشد که شامل 180نفر می باشند. حجم نمونه توسط فرمول کوکران برابر با 123 نفر برآورد و به شیوه ی تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های پژوهش توسط سه پرسشنامه؛ که یک پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی سیبریا شرینگ با 33 سؤال و دو پرسشنامه محقق ساخته هوش بازاریابی و توفیق در امر بازاریابی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و توسط آزمون رگرسیون چندمتغیری تجزیه و تحلیل گردید. روایی هر سه پرسشنامه به صورت صوری و محتوایی برآورد و پایایی ابزار توسط ضریب آلفای کرونباخ سنجش گردید که در تمامی پرسشنامه ها و ابعاد بیش از 70/0 به دست آمد. نتایج پژوهش نشان داد که هوش هیجانی بیش از هوش بازاریابی بر توفیق بازاریابان و مسئولین بازاریابی بنگاه های اقتصادی اثرگذار بوده است نتایج دقیق حاکی از آن است که هوش هیجانی در ابعاد؛ مجموع توفیق در امر بازاریابی، تجزیه و تحلیل بازار و انتخاب بازارهای هدف، قویتر از هوش بازاریابی بوده است، اما هوش بازاریابی تنها در دو بعد؛ ترکیب عناصر بازاریابی و تلاش های بازاریابی قویتر از هوش هیجانی عمل نموده است.
مقدمه
یکی از منابع مهم در هر شرکتی، که بی شک یکی از مبناهای اصلی و اساسی توسعه است، همانا نیروی انسانی آن است که مجموعه ای از افراد با نیازهای بی شمار را در برمی گیرد. این افراد در صورت رفع نیازهایشان و داشتن انگیزه کافی، استعداد، توان و مهارت خود را در جهت خدمت به سازمان متبوع به کار خواهند گرفت. اگر افراد در شرکت ها به خوبی عمل نکنند آنگاه آن شرکت در رسیدن به اهداف و انجام وظایف و مسؤلیت های خطیر خود با مشکلات عدیده مواجه خواهد شد. از آنجایی که کارکنان واحد بازاریابی و فروش، نقش اساسی و بنیادی در ایجاد یک کار اثربخش در واحد سازمانی را بر عهده دارند.
در تجارت وقتی صحبت از هوش به میان می آید معمولاً به یاد نمره های درسی دانشگاه می افتیم یا تست های هوش آزمون های استخدامی به ذهنمان می رسد. اما به تعبیری وسیع تر می توان گفت دو نوع هوش وجود دارد: هوش تحصیلی و هوش هیجانی. با دیدی محدود که تا به حال وجود داشته است تنها به هوش تحصیلی توجه شده است و اصلاً تنها هوش تحصیلی به رسمیت شناخته شده است. هوشی که شاخص وجود آن و شاخص مقدار آن در افراد مختلف نمرات درسی یا نتایج تست های هوشی بوده است. آزمون هایی که معمولاً در محیط های بسته و انتزاعی برگزار می شوند و سایر متغیرهای اثرگذار به حداقل رسیده و در واقع متغیرهای محیطی که می توانند اثری سرنوشت ساز در توفیق یا شکست یک کار داشته باشند اثرشان تا حد خنثی پایین آورده می شود.
در صورتی که حالا توجه دانشمندان به نوع دیگری از هوش متمرکز شده است. هوش هیجانی که حداقل در زندگی اجتماعی (بخصوص فعالیت های تجاری و بازاریابی) اهمیتی فراتر از هوش تحصیلی دارد. هوشی که در طول تاریخ مصلحان و نخبگان اجتماعی را از نخبگان علمی جدا می سازد.
هوش هیجانی بیانگر آن است که در روابط اجتماعی و در بده بستان های روانی و عاطفی در شرایط خاص چه عملی مناسب و چه عملی نامناسب است. یعنی اینکه فرد در شرایط مختلف بتواند امید را در خود همیشه زنده نگه دارد، با دیگران همدلی نماید، احساسات دیگران را بشنود، برای به دست آوردن پاداش بزرگتر، پاداش های کوچک را نادیده انگارد، نگذارد نگرانی قدرت تفکر و استدلال او را مختل نماید، در برابر مشکلات پایداری نماید و در همه حال انگیزه خود را حفظ نماید. هوش هیجانی نوع استعداد عاطفی است که تعیین می کند از مهارت های خود چگونه به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم و حتی کمک می کند خرد را در مسیری درست به کار گیریم.
از سالها پیش روان شناسان متوجه شده اند که برای کسب موفقیت تنها دارا بودن ظرفیتهای هوش عقلانی قوی (IQ) کفایت نمی کند. مطالعات نشان می دهد، تعداد زیادی از افراد دارای هوش عقلانی و شناختی بالا نتوانسته اند در زمینه شغلی، زندگی زناشویی، ایجاد روابط با دیگران و حتی زمینه های تحصیلی موفق باشند. پس از آن نظر دانشمندان از جمله پیتر سالوی و جان مایر به توانمندیهای دیگری جلب شد که بیشتر از جنس هیجانات بودند تا شناختها. این توانمندی که از این پس هوش هیجانی نامیده می شود به توانایی های آموخته شده ای اشاره دارد که به ما کمک می کند تا احساسات و هیجانات خود را درک کرده و کنترل نماییم تا به نفع ما کار کنند نه بر علیه ما. به بیان دیگر هوش هیجانی بیانگر آن است که در روابط اجتماعی در شرایط خاص چه عملی مناسب و چه عملی نامناسب است. یعنی اینکه فرد در شرایط مختلف بتواند امید را در خود همیشه زنده نگه دارد، با دیگران همدلی نماید، احساسات دیگران را بشنود، برای به دست آوردن پاداش بزرگتر، پاداش های کوچک را نادیده انگارد، نگذارد نگرانی قدرت تفکر و استدلال او را مختل نماید، در برابر مشکلات پایداری نماید و در همه حال انگیزه خود را حفظ نماید. هوش هیجانی نوعی استعداد عاطفی است که تعیین می کند از مهارت های خود چگونه به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم و حتی کمک می کند خرد را در مسیری درست به کار گیریم.
استفاده از هوش هیجانی در تجارت ایده ای نوین می باشد. در واقع بیشتر مدیران ترجیح می دهند برای انجام کارها از مغزشان استفاده کنند تا از قلبشان. نگرانی اصلی آنها آن است که احساس همدلی و دلسوزی با همکاران و مشتریان آنها را از پرداختن به اهداف سازمان دورمی نماید. سیستم بازاریابی فرایندی کامل است که موجب هماهنگی شرکت با بهترین فرصت های بازار می شود.
-تجزیه و تحلیل بازار: معمولاً شامل سیستم های اطلاعاتی و تحقیقاتی بازار و بررسی بازارهای مصرف کننده و بررسی بازارهای سازمانی می باشد. محیط پیچیده و در حال تغییر است و همواره فرصت ها و تهدیدهای جدیدی به همراه می آورد. شرکت و سیستم استراتژیک آن باید محیط را همواره تحت نظر داشته باشند که این تحت نظر گرفتن محیط مستلزم دریافت اطلاعات زیادی می باشد. اطلاعاتی در مورد مصرف کنندگان و نحوه خرید آنها.
-انتخاب بازارهای هدف: هیچ شرکتی توانایی تأمین رضایت تمام مصرف کنندگان را ندارد. وجود شرکت های مختلف و قوی در تولید کالاهای مشابه بیانگر تنوع و تشتت سلایق بین مصرف کنندگان می باشد. هر شرکتی برای اینکه بتواند بهترین استفاده را از توانایی های بالقوه خود نماید و بهترین جایگاه را در بازار انتخاب نماید و در وضعیت بهتری قرار گیرد نیازمند بررسی چهار مرحله ای می باشد که شامل اندازه گیری و پیش بینی تقاضا تقسیم بازار، هدف گیری در بازار و جایگاه یابی در بازار می باشد.
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
هدف کلی پژوهش
اهداف جزئی پژوهش
فرضیه های تحقیق
فرضیه های اصلی تحقیق
فرضیه های فرعی تحقیق
چارچوب نظری تحقیق
مدل عملیاتی تحقیق
متغیرهای تحقیق
تعریف مفهومی و عملیاتی واژگان
تعریف مفهومی واژگان
تعریف عملیاتی واژگان
خلاصه فصل
فصل دوم: ادبیات تحقیق
مقدمه
ادبیات تحقیق
توفیق در تجارت
انواع هوش چندگانه کدامند؟
هوش دیداریفضایی
هوش کلامیزبانی
هوش منطقی ریاضی
هوش بدنی جنبشی
هوش موسیقی ریتمیک
هوش درون فردی
هوش برون فردی (فرا فردی)
سایر ابعاد هوش
هوش هیجانی
تعریف هوش هیجانی
تعریف هوش هیجانی در تجارت
ابعاد پنج گانه مدل هوش هیجانی گلمن
خود آگاهی
خود انگیزشی
خود مدیریتی
آگاهی های اجتماعی
نیاز روز افزون به تیمهای کاری
مدیریت روابط(مهارت های اجتماعی)
معیارهای هوش هیجانی
معیارهای هوش هیجانی در سطح تیمی
هوش هیجانی و بازاریابی
هوش هیجانی و مدیریت بازار
هوش هیجانی و رفتار سیاسی
هوش هیجانی ابزاری نوین در مدیریت بازار و تحولی در مدیریت بازاریابی
دیدگاه های جدید در زمینه مدیریت تجاری
هوش هیجانی و مدیریت بازار
هوش بین فردی و امید و خوش بینی در خدمت بازار
نتیجه گیری
هوش بازاریابی
مشخصات هوش بازاریابی
مواردی را که در کسب هوش بازاریابی باید مد نظر داشت
کشف مشتریان بالقوه
مدل سیکل هوش بازاریابی
جهت دهی فعالیت های هوش بازاریابی
جمع آوری اطلاعات
سنجش اعتبار و صحت اطلاعات
بررسی داده ها، ارزیابی و تفسیر
منتشر کردن
خصوصیات متخصصان هوش بازاریابی
هوش بازاریابی و ارتباط با سایر هوشها در سازمان
برنامه ریزی استراتژیک مدیریت بازار
طراحی سیستم
جمع آوری اطلاعات
بررسی مقاصد و تمایلات خریداران (مشتریان)
جمع آوری اطلاعات عمومی بازار از رقبا
بررسی رفتار مصرف کنندگان
آنالیز رفتار
تجزیه و تحلیل و طبقه بندی اطلاعات
کاربردهای محصول
شناخت استراتژی قیمت گذاری برای محصولات و خدمات
تحول مدیریت دربازاریابی
کسب و کارهای کوچک
کیفیت؛ ارزش مشتری پسند
ده فرمان بازاریابی
تحقیق عملکرد کسب و کار و میزان خشنودی مشتری
آشنایی
از رضامندی مشتری تا مدیریت بهسازی کارکرد سازمان
گرایش به بازار؛ قلب بازاریابی جدید
مفهوم بازارگرایی(گرایش به بازار)
خلق و تبادل اطلاعات
خلق اطلاعات
توزیع وتبادل اطلاعات
مشتری مداری
رقیب گرایی
عوامل موثر بر بازارگرایی و پیامدهای آن
پیامدهای بازارگرایی برای سازمان
هفت گناه کبیره در بازاریابی
معادل دانستن بازاریابی و تبلیغات
اشتباه در شناسایی بازار هدف
عدم شناخت صحیح از جایگاه محصول/خدمت خودتان
همسو نکردن ارتباطات
تدوین یا طراحی ارتباطات بازاریابی توسط خود شما
فقدان شکیبایی
فقدان یک طرح مدون
پیشینه تحقیقاتی
پیشینه تحقیقات خارجی
پیشینه تحقیقات داخلی
فصل سوم : روش تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
طرح تحقیق
جامعه آماری تحقیق
واحد تجزیه و تحلیل تحقیق
حجم نمونه
شیوه ی نمونه گیری
قلمرو تحقیق
قلمرو موضوعی
قلمرو زمانی
قلمرو مکانی
روش گردآوری اطلاعات
ابزار گردآوری اطلاعات
پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ
روایی
پایایی
پرسشنامه هوش بازاریابی
پرسشنامه میزان توفیق در تجارت
روایی آزمون های محقق ساخته
پایایی پرسشنامه های محقق ساخته
طرز طبقه بندی متغیرهای تحقیق
روش های آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها(اطلاعات)
مقدمه
یافته های توصیفی(جمعیت شناختی)
نتایج به دست آمده از سنجش متغیرهای تحقیق
یافته های استنباطی
بررسی توزیع به هنجار و نرمال بودن متغیرهای مستقل و وابسته تحقیق
آزمون فرضیه های تحقیق
فصل پنجم: استنتاج و نتیجه گیری
بحث
انطباق نتایج تحقیق با سایر تحقیقات انجام شده
جمع بندی نتایج تحقیق
پیشنهادات تحقیق
پیشنهادات کاربردی
پیشنهادات برای تحقیقات در آینده
محدودیت های تحقیق
منابع
چکیده لاتین