پایان نامه ارتباط توسعه اقتصادی و بازده سرمایه گذاری بنگاه ها در فناوری اطلاعات

پایان نامه ارتباط توسعه اقتصادی و بازده سرمایه گذاری بنگاه ها در فناوری اطلاعات پایان نامه ارتباط توسعه اقتصادی و بازده سرمایه گذاری بنگاه ها در فناوری اطلاعات

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 291 KB

تعداد صفحات : 90

بازدیدها : 429

برچسبها : توسعه اقتصادی بازده سرمایه گذاری فناوری اطلاعات بنگاه اقتصادی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی با موضوع بررسی ارتباط توسعه اقتصادی و بازده سرمایه گذاری بنگاه ها در فناوری اطلاعات

هدف این پایان نامه بررسی رابطه توسعه اقتصادی و فناوری اطلاعات می باشد. امروزه رشد روزافزون فناوری اطلاعات و تاثیر چشم گیر آن در افزایش بهره وری سازمانهای دولتی و خصوصی در سطح جهان، حرکت جهانی را به سمت بهره گیری از انواع مختلف موجب شده است

روش تحقیق: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و بر اساس چگونگی بدست آوردن داده های مورد نظر می توان در زمره تحقیق توصیفی به شمار آورد. متغیرهای این پژوهش توسعه اقتصادی (درآمد سرانه، نرخ بیکاری و بهره وری) و استفاده از فناوری اطلاعات می باشد. جامعه آماری تحقیق کارکنان شرکت های فعال در بورس می باشند. که تعداد این کارکنان حدود 1000 نفر میباشند. تعیین حجم نمونه نیز بااستفاده از فرمول (کوکران) انتخاب می شود. حجم نمونه با سطح خطای 0.05 برابر 385 می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه توسعه اقتصادی (15سوالی) و فنآوری اطلاعات (10 سوال) استفاده شد. جهت آزمون فرضیات تحقیق از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

یافته ها : با توجه به نتایج تحقیق بین استفاده فناوری اطلاعات در سطح بنگاه و درآمدسرانه رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین استفاده فناوری اطلاعات و نرخ بیکاری رابطه معنی داری وجود. و با توجه به نتایج میتوان گفت بین استفاده فناوری اطلاعات در کشورها و بهره وری رابطه معنی داری وجود دارد.

نتیجه گیری : با توجه به نتایج تحقیق میتوان گفت استفاده از فناوری اطلاعات موجب کاهش استفاده نیروی انسانی می شود ودر کشورهایی که دارای درآمد سرانه بیشتر هستند بیشتر کاربرد دارد. همچنین استفاده از فناوری اطلاعات موجب کاهش اتلاف وقت و کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری می باشد.

کلید واژه ها: فناوری اطلاعات، بهره وری، بازده، فناوری اطلاعات، توسعه اقتصادی

بیان مسأله

توسعه اقتصادی عبارتست از رشد اقتصادی همراه با تغییرات بنیادین در اقتصاد و افزایش ظرفیت های تولیدی اعم از ظرفیت های فیزیکی، انسانی و اجتماعی. در توسعه اقتصادی، رشد کمی تولید حاصل خواهد شد اما در کنار آن، نهادهای اجتماعی نیز متحول خواهند شد. توسعه اقتصادی دو هدف اصلی دارد: اول, افزایش ثروت و رفاه مردم جامعه (و ریشه کنی فقر), و دوم, ایجاد اشتغال, که هر دوی این اهداف در راستای عدالت اجتماعی است. نگاه به توسعه اقتصادی در کشورهای پیشرفته و کشورهای توسعه نیافته متفاوت است. در کشورهای توسعه یافته, هدف اصلی افزایش رفاه و امکانات مردم است در حالیکه در کشورهای عقب مانده, بیشتر ریشه کنی فقر و افزایش عدالت اجتماعی مدنظر است.

فقر و ضعف اطلاعات موجب می شود سازمان ها و شرکتها نه تنها تصویر درست و کاملی از آینده نداشته باشند، بلکه حتی نتوا نند نقاط قوت و ضعف و وضع گذشته و موجود سازمان را درست و کامل بشناسند. در نتیجه نه میتواند هدف گذاری صحیح بکنند و نه قادرند فعالیت های مناسبی را برای این سازمان ها طراحی نمایند و در نتیجه از منابع سازمان استفاده بهینه نخواهد شد. با وجود سرمایه گذاری های وسیع در حوزه فناوری اطلاعات، به دلایل گوناگون اطلاع دقیقی از حاصل این سرمایه گذاری ها در دست نیست اما شواهد نشان می دهد ناکامی در این سرمایه گذاری ها نسبت به توفیق در آنها رایج تر بوده و در سطح سازمانی و ملی کارایی و اثر بخشی مورد انتظار از سرمایه گذاری در این زمینه به دست نیامده است.

شاخص های توسعه را معمولاً با میزان پیشرفت آموزش و پرورش، افزایش درآمدسرانه، میزان امید به زندگی، بهداشت عمومی، فقرزدایی و میزان دسترسی به خدمات عمومی تعریف کرده اند. در این تحقیق سه شاخص بهره وری و نرخ بیکاری و درآمد سرانه به عنوان شاخصه های توسعه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به مطالبی که بیان شد لزوم بررسی ارتباط توسعه اقتصادی و استفاده از فناوری اطلاعات در بنگاههای اقتصادی مشخص می گردد.

توسعه اقتصادی

مفاهیم رشد و توسعه

معمولاً در کتابهای مختلف، اصطلاح رشد و توسعه را همراه هم به کار برده و اغلب این دو عنوان مترادف در نظر می گیرند. در حالی که هر یک از این دو دارای معنی خاص برای خود است. برای وضوح بیشتر مفاهیم رشد و توسعه را به شرح ذیل تعریف می کنیم:

تعریف رشد

رشد مترادف واژه Growth بوده و در معنی مطلق تغییر کمی هر متغیر در مدت مشخص اطلاق می گردد. مثلاً قد یک فرد طی یک سال از 150 سانتی متر به 155 سانتی متر افزایش یابد، گفته می شود که قد آن شخص 5 سانتی متر رشد داشته است یا تولید گندم از 10 میلیون تن در سال قبل به 11 میلیون در سال جاری افزایش یافته است، حال اگر این معنی و مفهوم به کل تولیدات کالاها و خدمات نهایی جامعه در یک مدت معین و مشخص تعمیم داده شود، به آن رشد اقتصادی گویند. بنابراین تغییر در میزان تولید کالاها و خدمات نهایی تولید شده در جامعه در یک مدت معین را رشد اقتصادی گویند.

تعریف توسعه

توسعه مترادف واژه Development بوده و نمود ظاهری آن سطح فرهنگی بالا، رفاه نسبی و استاندارد بالای درآمد برای اکثریت عظیمی از یک جامعه است. از لحاظ مفهوم علمی توسعه، تحول تدریجی در ساختار فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه است که متضمن رشدی خودجوش، مستمر و فراگیر در تولید است.

توسعه ابعاد گوناگونی دارد و قبل از آنکه نمودی بر بهبود تولید و دگرگونی در نهایت اقتصادی و سطح زندگی مادی انسان داشته باشد باید متحول کننده تفکر خود انسان باشد به عبارت دیگر تحول فکری در یک فرایند توسعه اقتصادی به تحول مادی تقدم دارد. یکی از نظریه پردازان اقتصادی در این ارتباط عنوان می دارد: توسعه اقتصادی نیازمند شکل گیری دو فرایند اساسی زیر است:

1- یافتن و به کارگیری مکانیسمی که در آخرین حد ممکن هزینه های مصرفی غیرضروری جامعه در حالی گذر را محدود نموده و مازاد تولید اقتصادی را به سوی انجام سرمایه گذاری های انسانی و فیزیکی لازم، جهت و مدرن شدن مبانی تولیدی سوق دهد.

2- طراحی و به کارگیری مجموعه ای از استراتژی ها و خط مشی های توسعه ای که امکان تبدیل مازاد پس انداز توسط مکانیسم مندرج در بند (1) را به سرمایه گذاری انسانی و فیزیکی مطابق با نیازهای توسعه اقتصادی فراهم آورد.

حال با توجه به تعاریف رشد و توسعه می توان در تعریف توسعه اقتصادی گفت که : توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی همراه با تغییر و تحول کیفی است. به عبارتی دیگر توسعه اقتصادی ابعاد کمی و کیفی تغییر در متغیرهای اقتصادی را نه به صورت مکانیکی، بلکه به صورت ارگانیک در بر می گیرد.

عوامل مؤثر بر ریسک و بازده سرمایه گذاری در محصولات مالی

عوامل زیادی بر ریسک و بازده سرمایه گذاری در هر محصول مالی دخالت دارند. در این مقاله، عوامل مؤثر بر ریسک و بازده سرمایه گذاری در محصولات مالی در سه دسته کلی عوامل کلان اقتصادی، عوامل خرد اقتصادی و عوامل غیر اقتصادی طبق ه بندی شده و به طور خلاصه مورد بررسی قرار می گیرد:

عوامل کلان

این عوامل بر ریسک بازار تأثیر داشته که در مدل CAPM نتیجه و میزان تأثیر اینعوامل بر ریسک بازار، تحت عنوان ریسک سیستماتیک، با استفاده از بررسی وابستگی تغییرات قیمت هر محصول به تغییرات قیمت های محل بازار اندازه گیری می شود، و شامل موارد زیر می باشد:

سیاست ها و خط مشی های دولت

دولت به عنوان یک ناظر و سیاستگذار کلان نقش پررنگی در بازار سرمایه دارد و یکی از وظایف دولت، ارائه برنامه ای است که بتواند به بازار سرمایه رونق بخشد اما به طورکلی تکثر مراکز قدرت و تصمیم گیری، ابهام نقش و رابطه این مراکز با یکدیگر، تداخل قوای سه گانه کشور، شفاف نبودن قوانین و وجود برداشت های متفاوت و متناقض از آنها، وجود قوانین نامناسب و د ست و پا گیر، نقض آزادیهای اقتصادی و بی ثباتی سیاسی دولت، موجب افزایش ریسک سیستماتیک و لذا کاهش شدید سرمایه گذاری می گردد. ....

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسأله

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

سوال اصلی

سوالات فرعی

فرضیات تحقیق

روش تحقیق

روشهای جمع آوری اطلاعات

جامعه آماری

حجم نمونه و روش محاسبه آن

ابزار گردآوری داده ها

قلمرو تحقیق

قلمرو موضوعی تحقیق

قلمرو مکانی تحقیق

قلمرو زمانی تحقیق

روش تجزیه و تحلیل داده ها

تعاریف عملیاتی

فناوری اطلاعات

فصل دوم :ادبیات و پیشینه تحقیق

مقدمه

بخش دوم: توسعه اقتصادی

مفاهیم رشد و توسعه

تعاریف توسعه اقتصادی در غرب

تئوریهای توسعه اقتصادی از دیدگاه اندیشمندان

معیارهای اندازه گیری توسعه اقتصادی

بخش دوم : بازده سرمایه گزاری

مقدمه

سرمایه گذاری

انواع سرمایه گذاری

محیط سرمایه گذاری

ابزار های قابل معامله

فرآیند سرمایه گذاری

بازده

اجزای بازده

عوامل مؤثر بر ریسک و بازده سرمایه گذاری در محصولات مالی

پیشینه تحقیق

فصل سوم: روش تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

تحقیقات بنیادی، کاربردی، عملی

ماهیت و روش پژوهش

تحقیقات تاریخی، توصیفی، همبستگی

تحقیقات علی و تحقیقات تجربی

روشهای جمع آوری اطلاعات

فرضیات تحقیق

قلمرو تحقیق

جامعه آماری

حجم نمونه و روش محاسبه آن

ابزار گردآوری داده ها

تعاریف عملیاتی

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل آماری

مقدمه

رویکرد فراتحلیل

بررسی فرضیه ها

فصل پنجم: نتیجه گیری وپیشنهادها

مقدمه

یافته های تحقیق

تفسیر و نتیجه گیری

پیشنهادها

محدودیت ها

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید