مقاله تحلیل اکولوژیکی بزهکاری

مقاله تحلیل اکولوژیکی بزهکاری مقاله تحلیل اکولوژیکی بزهکاری

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 212 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 252

برچسبها : اکولوژیکی بزهکاری دانلود مقاله

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

تحقیق و مقاله تحلیل اکولوژیکی بزهکاری - بررسی بزهکاری در مناطق شهری

بخشهایی از متن مقاله تحقیقاتی تحلیل اکولوژیکی بزهکاری در زیر آورده شده است

چکیده

این مقاله در پی آن است که به موضوع بزهکاری در مناطق شهری بپردازد. برای بحث و گفتگو در این زمینه از تلاشهای فکری که توسط مکتب شیکاگو انجام شده سود خواهیم برد. دلایل انتخاب این مکتب آن است که اندیشمندان و متفکران این مکتب برآمده از اوضاع و شرایطی، اگر نه از بعد اقتصادی حداقل از بعد اجتماعی، هستند که تا حدودی به وضعیت کنونی ما شباهت دارد.برای اولین بار در دو دهه 20 و 30 میلادی جمعیت شهرنشین در آمریکا بر روستانشینان پیشی گرفته و شهرهای این کشور شاهد مهاجرت گسترده جمعیت از روستاها و کشورهای دیگر بوده است. این اوضاع و احوال منجر به ظهور نابسامانی ها، تغییرات اجتماعی گسترده و نابهنجاری هایی بوده است. در شهرهای بزرگی مانند شیکاگو باندهای تبهکاری و بزهکاری تبدیل به معضل اجتماعی شده بود، معضلی که نظام و سامان جامعه را تهدید می کرد. برای حل این مشکلات فزاینده به روشی منطقی جامعه شناسان مکتب شیکاگو به ارائه نظریاتی پرداختند که برخی از آنها هنوزهم می تواند روشنگر باشد و درسهایی برای شهرهای بزرگی مانند تهران داشته باشد که کما بیش از همین گونه مشکلات در رنج است.

در قسمت اول این مقاله شرحی مختصر از برخی متفکران بنیانگذار مکتب شیکاگو یعنی توماس، پارک و برگسارائه خواهد شد. پس از آن نظریات شاو و مک کی که به طور خاص بر اکولوژی بزهکاری تاکید داشته اند مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ به این ترتیب که در ابتدا مبانی نظری و سپس مبانی تجربی کار این دو جامعه شناس بررسی خواهد شد. در عین حال برخی کارهای دیگری هم که بر مبنای این نظریه انجام شده مورد بحث قرار خواهد گرفت. در پایان هم نتیجه گیری و پیشنهاداتی ارائه خواهد شد. عمده ترین هدف این تحقیق شناخت، تحلیل و بررسی رویکرد اکولوژیک به بزهکاری در مناطق شهری است. در این تحقیق تلاش شده تا مبانی نظری و تجربی این رویکرد با استفاده از منابع موجود مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

توزیع اکولوژیک بزهکاری

بررسی شاو و مک کی از شهر شیکاگو: مبنای کار شاو و مک کی دوایر متحد المرکز برگس بود. آنها سپس نقشه شهر شیکاگو را به شبکه هایی مساوی تقسیم بندی کردند که هر شبکه در حدود یک مایل مربع وسعت داشت، همچنین حلقه های متحد المرکز را به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم کردند، به طوریکه برخی نواحی در شمال و برخی در جنوب هر حلقه قرار گرفتند.در اقدامی دیگر آنها به جمع آوریآمار و اطلاعات در مورد بزهکاران نوجوان برای سه دوره زمانی 1906-1900، 1923-1917، و 1933-1927 پرداختند.

اطلاعات مربوط به بزهکاری نوجوانان در دوره زمانی 1906-1900 شامل مجموعه ای متشکل از 8056 بزهکاری مرد 16-10 ساله است که از دادگاه نوجوانان کوک کانتی در شهر شیکاگو استخراج شده است. برای محاسبه نرخ بزهکار داده های 1200 حوزه سرشماری سال 1900 و 431 محدوده سرشماری سال 1910در 106 حوزه قابل مقایسه ترکیب شد، سپس افزایش یا کاهش جمعیت در هر دوره به آن اضافه شد و در آخر جمعیت سال میانی این مجموعه از مجموعه جمعیت 15-10سالهدر سال 1910 برآورده شد. نرخهای این مجموعه در دامنه 6/0 تا 8/29 قرار دارند .نرخ متوسط بزهکاری در این مجموعه 9/4 است و این نرخ برای کل شهر 4/8 است. در چهار منطقه نرخ بزهکاری مساوی و بیش از 20، هفت منطقه مساوی و بیش از 15 و 12 منطقه مساوی و بیش از 12 است. در حد دیگر 3 ناحیه کمتر از 1 و 12 ناحیه کمتر از 2 است. 4 منطقه ای که دارای بالاترین نرخها هستند در حلقه داخلی شهر قرار دارند، در حالیکه آنها که دارای نرخهای پایین هستند در حاشیه شهر قرار دارند.

نویسندگان در ادامه این مقاله به مقایسه نرخهای بزهکاری در سه دوره زمانی پرداخته و برای انجام این کار از سه روش بهره بردند: مقایسه مناطق، مقایسه ناحیه ها و محاسبه ضرایب همبستگی بینآنها، میزان تمرکز بزهکاری. که در ادامه به طور خلاصه نتایج حاصل از آن ارائه خواهد شد.

دارای منابع پایانی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید